La noi in tara ni se pare normal sa ne casatorim in alb, sa lansam orez la iesirea de la primarie sau sa regasim turta miresei sau painea mirelui. Dar, se pare ca fiecare tara are obiceiul sau in ceea ce priveste nunta.
Iata deci care sunt cele mai diferite, cele mai romantice sau cele mai suprinzatoare traditii.
Germania. In Germania putem vorbi despre « Baumstamm Sägen », o traditie care consta in taierea unui trunchi de arbore de catre cei doi miri. Acesta simbolizeaza munca in echipa si capacitatea noului cuplu de a trece peste dificultati.
Grecia. Grecii sunt o populatie care tin foarte mult la traditie. Si au o multime de traditii. De exemplu, muzica principala de la nunta este Rembetiko. Dansul este la fel de esential ca si masa. Toate preparatele sunt puse pe masa inca de la inceput deci se pot alterna momentele gurmande cu cele de dans.
Rusia. Rusia este o tara foarte superstitioasa. Nici cererea in casatorie nu face exceptie de la regula. Astfel ca, aceasta trebuie sa aiba loc intr-o zi impara. Dar se evita si zilele de vineri si de miercuri. Se evita insa si luna mai deoarece se pare ca seamana cu verbul “a suferi”. Se mai tin si anumite toasturi cu shoturi de vodka. Paharul se arunca peste umar dupa ce acesta este gata.
In Rusia, la fel ca si in Romania, se fura mireasa. Si mirele trebuie sa o gaseasca. Pentru asta, va trebui sa treaca peste o serie de probe sau provocari impuse de familia miresei. Daca nu o va gasi la timp va trebui sa plateasca o rascumparare precum o bijuterie.
Anglia. De aici provine traditia importata si la noi – ceva vechi, ceva nou, ceva imprumutat si ceva albastru. Sau care iti este familiara daca ai privit comediile romantice americane. Simbolizeaza fericirea din viitor si ziua nuntii. Obiectul nou este simbolul unei vieti noi, cel vechi viata sau trecutul inainte de nunta, culoarea albastra este un simbol al intelepciunii sau obiectul imprumutat provine de la o femeie maritata si fericita.
Cele mai citite articole
Danemarca. In Danemarca fiecare invitat are dreptul sa sarute mireasa pe gura. Se mai fac si gauri in sosetele drepte, pe post de simbol al fidelitatii.
Cehia. In numeroase culturi, se obisnuieste sa se arunce cu orez sau petale de flori la iesirea din biserica. Dar in Cehia se arunca cu mazare! Fiecare cu obiceiurile sale!
China. In China, mireasa se imbraca in rosu! Uita deci de traditionala rochie alba de mireasa. In China albul este culoarea doliului si a mortii. Dar, rosul este cea mai importanta si mai simbolica nuanta din China. Simbolizeaza iubirea, bogatia, vitalitatea, bucuria si norocul.
Israel. In Israel se sparge un pahar de sticla cu piciorul. Dar cu piciorul drept si invitatii striga Mazel Tov pentru a ura noroc invitatilor. Este un act extrem de simbolic.
Maroc. In Maroc, mireasa isi schimba tinuta de 7 ori. O traditie pentru care multe mirese vor fi invidioase, fara doar si poate. Fiind regina zilei, traditia spune ca mireasa sa poarte 7 rochii numite caftan, care reprezinta cele 7 etnii ale regiunii Maroc. Iar tesaturile si culorile sunt, bineinteles, diferite.
Cum iti organizezi nunta?
Cu totii ne dorim ca aceasta zi sa fie una de neuitat, una speciala si perfecta. Pentru a fi exact asa cum ne dorim, nunta trebuie planificata din timp si ar fi ideal sa avem un plan bine stabilit pe care sa-l urmam.
Atunci cand planificam nunta, pe langa achizitionarea rochiei de mireasa, a costumului de mire si a celorlalte accesorii vestimentare si decoratiuni necesare, este foarte important sa rezervam din timp localul, trupa cover, DJ-ul, fotograful si un videograf nunti, nu uita ca furnizorii de servicii buni se ocupa din timp. Nu uita ca inainte de eveniment sa reconfirmi ultimele detalii cu cei de la local, cu formatia si fotograful pentru ai anunta daca au intervenit schimbari.
Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez urmareste-ne permanent pe site-ul nostru fotografiedepoveste.ro.