Din ce in ce mai multe gospodine aleg sa prepare retete bazate pe carne de pui, chiar daca formatul original al retetei era din carne de porc sau de amestec. Carnea de pui este foarte slaba, este usor de tolerat de organism, este recomandata atat copiilor, cta si varstnicilor, bolnavilor si persoanelor la dieta.
Cat de deliciosi sunt ardeii umpluti, si totodata cat de greu pica la stomac? O reteta piept de pui pentru ardei umpluti reprezinta o varianta mult mai simpla, mai usor de digerat si mai delicioasa.
Ardei umpluti cu carne tocata din piept de pui – ingrediente
Acest preparat este recomandat atat persoanelor care sufera de anumite afectiuni si au interzis la consumul de carne de porc, cat si persoanelor care tin dieta, care tin la sanatatea lor si a familiei si doresc sa gateasca cu mai putina grasime.
Pentru a prepara ardeii umpluti cu carne tocata din piept de pui este nevoie de jumatate de kilogram de carne tocata din piept de pui La Provincia, un kilogram de ardei gras, 3 linguri rase de orez, doua cepe mici, jumatate de lingurita de boia de ardei dulce si 75 ml de bulion.
De asemenea, va fi necesara si o legatura de patrunjel si una de marar, un galbenus de ou, cateva rosii, sare, piper si doua frunze de dafin. Pentru décor este necesar iaurt gras de vaca, preferabil grecesc, in loc de traditionala smantana, si mamaliga calda.
Cum se prepara ardeii umpluti din piept de pui?
Metoda de preparare a ardeilor umpluti cu carne de pui este aceeasi ca si cea a ardeilor umpluti cu carne de porc sau amestec. Se iau ardeii si se curata de seminte si de nervurile din interior, se spala bine atat la interior, cat si la exterior si se lasa la scurs.
Se amesteca intr-un castron carnea tocata de pui cu ceapa tocata fin sau data prin razatoarea mare, cu orezul si celelalte condimente, precum si cu verdeata tocata marunt. Se amesteca totul cu mana si cu un galbenus de ou, ca sa se lege.
Se pune separat la foc o oala cu apa si se lasa sa dea in clocot. Se vor umple ardeii taiati, curatati si scursi cu amestecul din carne si se taie capacele suficient de mari de rosii incat sa acopere bine ardeii si sa nu lasa umplutura sa iasa.
Se toarna apa clocotita deasupra ardeilor, cat sa ii acopere si se adauga bulionul. Se lasa la fiert ardeii aproximativ o ora si jumatate la foc mic. Daca vasul este termorezistent, se poate baga la cuptor in ultima jumatate de ora pentru ca ardeii sa prinda un gust deosebit.
Ardeii umpluti se consuma cu iaurt grecesc sau cu un iaurt mai gras si cu mamaliga calda, cu un ardei iute si cu verdeata presarata deasupra.
LaProvincia este o marca inregistrata a grupului Carmistin.