Vestita terapie vampir care se face in diferite clinici de medicina estetica suna ca denumire si chiar arata destul de infiorator la prima vedere. Dar acest tratament de infrumusetare a luat de ceva timp lumea frumusetii cu asalt si a castigat increderea vedetelor si bloggerilor de frumusete de pretutindeni. E firesc ca si la noi, pe meleagurile lui Dracula, sa fie in voga.
Internetul este plin de articole despre aceasta procedura si de recenzii foarte apreciative. Nu este de mirare că multe persoane caută acum pe Google dupa cuvintele: terapie vampir preț.
Dar este oare terapia vampir chiar atat de buna? Sau vorbim doar de munca iscusita a specialistilor in marketing? Hai sa aruncam o privire la ce este in realitatea aceasta procedura estetica la care viseaza multi.
In ce consta terapia vampir?
Tratamentul facial de acest gen se mai numeste și terapia cu plasma, lifting cu plasma sau terapia PRP (Platelet-Rich Plasma). Toate se refera la aceeasi procedura: terapia vampir. Ea se bazeaza pe utilizarea propriului sange pentru a restabili activitatea sanatoasa a pielii.
Exista din ce in ce mai multe studii privind eficacitatea utilizarii plasmei pentru refacerea celulelor pielii umane la anumite intervale de timp. Prin urmare, gama de aplicare a terapiei cu plasma chiar este buna. Asta chiar dacă are inca terapia vampir pret destul de mare, dupa bugetele unora, merita cu prisosinta a fi efectuata.
Cum functioneaza terapia vampir?
La inceputul procedurii in stil Dracula, sangele este extras chiar de la pacient/a. Cu ajutorul unei instalatii centrifuge se izoleaza plasma bogata in trombocite. Apropo, trombocitele sunt cele care stimuleaza productia de colagen si elastina. Apoi persoana este supusa unei proceduri prin care plasma este injectata in stratul superficial al pielii.
Prin aceasta interventie estetica:
• bariera lipidica este mobilizata;
• fibrele de colagen sunt sintetizate;
• se activeaza productia de acid hialuronic;
• imunitatea pielii este crescuta.
Perioada de refacere dupa procedura vampir nu este mare. O singura zi este absolut suficienta pentru recuperarea persoanei ce a fost supusa respectivei sedinte estetice. Imediat dupa efectuarea acesteia trebuie spus ca nu raman urme, cu exceptia unei inrosiri minore, temporare a zonei asupra careia s-a actionat.
Tratamentul este strict individualizat, dar in medie sunt necesare 4-5 proceduri (sedinte). El poate fi completat si cu alte tipuri de interventii estetice.
Pentru cine este recomandata terapia vampir?
Aceasta procedura poate fi utilizata de catre oricine doreste sa-si imbunatateasca calitatea pielii (nu este vorba numai de fata). Este recomandata mai ales pentru acele persoane care se confrunta cu:
Cele mai citite articole
• tonuri inegale ale pielii;
• hiperpigmentare;
• riduri superficiale pentru care nu este necesara (inca) o injectare cu botox sau cu alte substante de umplere;
• elasticitatea redusa a pielii;
• pielea uscata;
• urme acneice;
• diverse umflaturi etc.
Procedura este complet sigura. Riscul de reactii alergice este absolut zero, deoarece numai sangele pacientului este utilizat in timpul acestei proceduri.
Contraindicatii pentru efectuarea terapiei vampir
In unele cazuri, totusi procedura este contraindicata. In primul rand, este vorba de persoanele cu boli de sange sau afectiuni dermatologice si boli de colagen. Pentru acelea ce prezinta tulburari de coagulare a sangelui, procedura nu este deloc recomandata.
Trebuie sa te pregatesti inainte de efectuarea procedurii vampir?
Inainte de interventia amintita nu se recomanda efectuarea unor analize de sange doar in cazurile in care pacienta are si alte afectiuni care pot contraindica procedura. In afara de asta, nu se bea alcool, se intrerupe tratamentul cu antiagregante sau antiinflamatorii cu cel putin 7 zile inainte, nu se fumeaza timp de 2-3 zile si se consuma cat mai multa apa. Calitatea sangelui extras depinde de respectarea acestor sfaturi.
Cum si unde poti face o terapie vampir?
Terapia PRP se efectueaza exclusiv intr-o clinica de medicina estetica sau chirurgie estetica unde sunt disponibile echipamentele necesare, iar medicul are experienta in terapia cu plasma. In timpul procedurii, sangele este preluat de la pacient prin recoltare venoasa, similar cu un test conventional. Apoi eprubeta este plasata intr-o centrifuga speciala, unde sangele este prelucrat prin centrifugare. In urma acestui procedeu, sangele se stratifica, iar plasma bogata in trombocite se va afla in stratul superior, de unde este imediat prelevata si injectata in zonele necesare: in principal fata, gat, decolteu, partea din spate a mainilor. Plasma rezultata nu este stocata spre a fi utilizata mai tarziu.
O sesiune vampir dureaza aproximativ o ora. Pentru un efect pronuntat, sunt necesare in medie 4 sau 5 proceduri efectuate la intervale de una pana la doua saptamani. Procedura poate fi efectuata in orice moment al anului.
Vrei sa afli mai multe despre terapia vampir? Intra pe clinicaestetic.ro pentru detalii si programari!
Pentru programarea consultatiei si procedurii puteti contacta Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie estetica la clinica de estetica Zone Medical Estet din Bucuresti