De cele mai multe ori, persoanele care apeleaza la specialistii Studio InSIGN nu cunosc foarte multe lucruri despre stilurile de amenajare a locuintelor, despre materialele necesare, despre modul in care pot fi combinate unele culori sau in care pot fi puse accente de lumina.
De aceea, din ce in ce mai multi proprietari de apartamente, vile, case, precum si reprezentantii companiilor, apeleaza la solutii de design interior la sugestiile specialistilor, in acord cu preferintele, dorintele si bugetul pe care il au.
Avantajele pe care le aduce stilul de amenajare minimalist conform specialistilor Studio InSIGN
Stilul minimalist poate fi extrem de atractiv. Stilul de design interior minimalist se bazeaza pe premiza “mai putin inseamna mai mult”, un motto care il caracterizeaza perfect, in putine cuvinte.
Stilul minimalist apartine designului contemporan sau modern, definindu-se printr-un decor luminos, aerisit, realizat din forme geometrice, simple, curate, din linii drepte care nu tolereaza mobilierul masiv si excesul de culori.
Cele mai citite articole
Minimalismul dateaza din secolul XX si reprezinta principalul curent care a eliberat interioarele caselor de obiecte inutile si de exces de ornamente. Chiar daca pare simplu, stilul minimalist necesita multa pricepere si ingeniozitate pentru a crea un spatiu care sa debordeze de rafinament si de eleganta. Realizarea unui design minimalist in care exista inspiratii captivante ce combina forma cu functia si clasa cu confortul, pentru a obtine rezultate unice, este extrem de dificila.
Stilul minimalist presupune combinatii monocrome de nuante reci, de culori neutre, astfel incat sa se creeze senzatia de intimitate, aerisire a spatiului si relaxare. In cele mai multe ori, specialistii in design interior sugereaza clientilor sa isi zugraveasca peretii in alb, dar sa foloseasca tapet pe unul sau mai multi pereti, sau chiar sa zugraveasca un perete intr-o alta culoare in nuante deschise pentru a iesi din tipare.
Formele geometrice caracterizeaza cel mai bine stilul minimalist, iar lumina este un aspect principal. Aceasta poate fi directa, indirecta, difuza, sau sub forma de puncte ce pot mari spatiul, pot reflecta culori, pot acoperi un zid, se poate rasfrange asupra unor obiecte de mobilier, tablouri si elemente deocrative.
Stilul minimalist aduce eleganta si rafinament, nu oboseste privirea, nu incarca spatiile ofera efectul de “mai inalt, mai mare”. In functie de spatiile disponibile, mobilierul minimalist va fi practic, simplu, multifunctional si nu va ocupa foarte mult loc. Corpurile de mobilier sunt fabricate din sticla si metal cromat, au finisaje mate, rafturi din sticla, pot fi realizate din PAL melaminat, lemn, inox, sticla mata sau semitransparente, pot avea o textura usor lucioasa, lasand impresia de finisaj atent realizat.
Nu in ultimul rand, pardoseala in stilul minimalist este realizata din materiale precum beton, sticla si inox, in combinatie cu materiale naturale precum piatra, lemn sau pielea. Parchetul laminat este cea mai buna alegere pentru pardoseala in stil minimalist.