Temperaturile ridicate din timpul verii și expunerea prelungită la razele soarelui îți pot deteriora semnificativ părul. Razele ultraviolete distrug cuticula firului de păr, iar acesta capătă un aspect tern și uscat. Ca să eviți ruperea firelor de păr, acordă mai multă atenție îngrijirii părului, mai ales acum, în prag de sezon rece.
Măștile de păr ajută la hidratarea firelor din interior spre exterior, restabilindu-le nivelul de umiditate și uleiurile naturale pierdute în timpul verii, însă nu vor fi suficiente dacă nu ești atentă și la alte aspecte, precum cele de mai jos.
Evită să aplici căldură direct pe firul de păr
Aplicarea căldurii direct pe firul de păr, fără o minimă protecție termică, duce inevitabil la deshidratarea acestuia și, în final, la ruperea firelor de păr. Așa cum aplicăm creme cu protecție solară pe piele, atunci când urmează să ne expunem razelor UV, orice tratament la care ne supunem părul, și care acționează pe bază de căldură, are nevoie de protecție termică corespunzătoare.
Desigur, pentru zilele în care vrei să te răsfeți cu câteva bucle, poți apela cu încredere la un ondulator de par fara caldura!
Măști cu ingrediente naturale
Cele mai citite articole
O rutină corectă de îngrijire a părului include și aplicarea unor măști hidratante care să ajute la regenerarea firului de păr și la restabilirea echilibrului de uleiuri de la nivelul scalpului. Specialiștii recomandă măștile de păr ce conțin keratină, ceramide, colagen și vitamine, care acționează ca un stimulator de creștere pentru podoaba capilară.
Extrem de eficiente sunt și măștile de păr cu ingrediente naturale. Le poți prepara singură, la tine acasă, doar cu produse sigure, alese cu atenție. Nimic altceva. Atenție! Dacă alegi să prepari acasă diverse masti naturale de par, este important să știi câte ceva despre ingredientele folosite și efectele miraculoase pe care le pot avea asupra părului tău.
Folosește un șampon blând, fără sulfați
Probabil că știi deja cât de important este să speli părul cu un șampon fără sulfați. Șampoanele fără sulfați sunt mai blânde pentru că nu îndepărtează complet uleiurile esențiale din firele de păr și de pe suprafața scalpului.
Șampoanele fără sulfați sunt cu atât mai recomandate persoanelor care au părul deshidratat sau uscat, precum și celor care folosesc des căldura pentru a-l coafa.
Orice ai alege pentru îngrijirea părului, este important să folosești doar produse potrivite tipului tău de păr. Evită să speli părul în apă fierbinte pentru că îi fură strălucirea și usucă scalpul. De asemenea, nu te grăbi cu zvântarea părului după baie. Mai întâi îndepărtează excesul de apă cu un prosop din microfibră, apoi poți folosi un uscător de păr la treapta cea mai joasă.