Vara este aproape, iar pentru mulți amatori de distracție asta înseamnă că este timpul să pornească grătarul din curtea din spatele casei, să iasă la iarbă verde sau de ce nu, să meargă la o terasă cu amicii, unde să mănânce o ceafă de porc la grătar sau să se delecteze cu niște mici însoțiți de o halbă cu bere rece.
Preparatele la grătar gustoase pot aduce mai mulți clienți în unitatea ta!
Aceasta ultimă soluție, mersul la terasă, poate să fie o ușurare pentru pofticioșii de preparate la grill, deoarece ar putea însemna mai puțină dezordine acasă, evitarea unor blocaje în trafic în drum spre locurile de vacanță unde e permis să faci grătar, scăpatul de oboseala de a pregăti tu însuți carnea pe lemne sau cărbuni.
A merge la un local unde se servește asemenea bunătăți fripte la grill e cea mai simplă modalitate rapidă de a servi o masă delicioasă oricând dorești. În afară de asta, indiferent de preferințele alimentare, există ceva special, o adevărată magie care ține de grătar.
Dacă un grill pentru utilizatorii casnici de regulă este acela alimentat cu cărbuni sau lemne, pentru unitățile de catering există și alte variante de grill profesional: cu gaz sau electric.
Grătar electric sau grătar pe gaz? O alegere dificilă
Un grill electric profesional poate să fie utilizat atât în interior, cât și în exterior: El permite prăjirea la grătar a unei palete largi de produse din carne și legume pentru clienți. Grătarele electrice au avantajul că se încălzesc rapid și se caracterizează printr-o menținere a temperaturii foarte precisă, datorită termostatelor reglabile înglobate în aceste dispozitive.
O variantă de grill la fel de bună o constituie grătarele cu rocă vulcanică, care sunt conectate la o sursă de gaz. Ele au însă dezavantajul că pot fi utilizate mai degrabă în interior, fiind destul de dificil (deși nu imposibil) să fie scoase afară și alimentate la butelii de gaz.
Pentru a decide ce tip de grătar e mai bun pentru bucătărie dvs. profesională trebuie să luați în calcul și costurile asociate.
Vorbim despre două tipuri diferite de energie: gazul sau curentul electric. Uneori chiar este greu să evaluați costurile, deoarece nu este vorba despre o comparație de același tip.
Cu toate acestea, dacă comparați eficiența grătarului pe gaz cu aceea a unui grill electric, există în mod obiectiv două costuri principale regăsite la ambele tipuri de echipamente gastronomice: costul grătarului în sine și costul gazului sau a curentului electric.
Dacă o să-l utilizați sporadic (o dată sau de două ori pe săptămână, nu în fiecare zi), s-ar putea să constatați că în domeniul eficienței energetice este mai puțin costisitor să folosiți un grătar electric profesional, față de un grătar pe gaz.
Dar, în general, orice echipament de bucătărie pe gaz este mai puțin costisitor decât unul funcționând cu energie electrică. Un grătar de gaz (comparativ cu un grill electric) se încălzește mai repede, ceea ce înseamnă că va consuma și mai puțină energie în procesul de gătire. Iar dacă vă orientați spre grill-urile cu roci vulcanice costurile scad și mai mult.
Unii consideră că nu există nicio asemănare între un grătar electric și un grill pe gaz atunci când vine vorba de aroma de grătar. Că preparatele preparate la curent nu sunt așa de gustoase. În mod obiectiv, un echipament electric nu funcționează cu flăcări deschise. Dar, în multe feluri, un grătar electric este mai sigur, mai ales dacă vă aflați într-un spațiu închis ( de exemplu, o unitate fast food). Plus că nu necesită alt tip de combustibil decât o priză electrică.
Comandă ambele tipuri de grill profesional (electric și pe gaz) ca să scapi de dilemă!
Dacă analizăm cele mai noi modele de grill-uri electrice profesionale, precum sunt acelea din oferta nouă TC Romania, observăm că ele sunt extrem de performante.
Oricum, cel mai bine este să aveți în bucătăria profesională ambele tipuri de grill-uri. Așa veți putea să vă pliați mai bine pe dorințele consumatorilor dvs. în materie de preparate fripte la grătar!