Din punct de vedere spiritual, se spune că înainte de a te naște, numele jumătății tale spirituale a fost deja ales. Fiecare om are astfel un suflet pereche, cu care se potrivește perfect.
- Deși majoritatea oamenilor cred că un suflet pereche este o uniune perfectă care te face fericit, adevăratul tău suflet pereche spiritual este acea persoană care are rolul de a te completa.
Dr. Michael Tobin, psiholog familial și conjugal cu peste 40 de ani de experiență, a declarat pentru publicația brides.com că „un suflet pereche este o persoană care are un impact de durată asupra vieții tale”.
- Potrivit aceleiași surse, cea mai bună definiție universală a unui suflet pereche este să te simți profund conectat cu o altă persoană, dar nu într-un mod dependent sau pentru a-ți rezolva anumite nevoi.
„Sufletul tău pereche este tovarășul tău de călătorie într-o călătorie care se numește viață; aveți nevoie unul de celălalt pentru a crește dincolo de limitele voastre personale”, a mai declarat dr. Michael Tobin.
- Principiul de bază într-o relație între două suflete pereche este că nevoile sunt satisfăcute în mod egal, pentru că sufletul tău pereche ar trebui să te provoace să treci de la egoism la altruism.
9 semne că ți-ai întâlnit sufletul pereche
Dincolo de definiții, probabil, cu toții ne-am întrebat măcar odată „cum știi când îți întâlnești sufletul pereche?”, „cum se simte o conexiune între două suflete pereche?” sau „ce se întâmplă când îți întâlnești sufletul pereche?”.
Iată 9 semne care te pot ajuta să știi că ți-ai întâlnit sufletul pereche!
1. Ai o intuiție puternică
Deseori, când îți întâlnești sufletul pereche, simți o străfulgerare. Uneori aceasta se manifestă precum dragostea la prima vedere, iar alteori este mai mult ca un sentiment puternic de familiaritate.
Deci, dacă te simți confortabil, plin de energie și intim cu cineva, chiar dacă abia l-ai cunoscut, există șanse mari ca această relație să ajungă departe.
2. Sunteți cei mai buni prieteni
Există un mit conform căruia partenerii romantici nu pot fi prieteni apropiați. Cu toate acestea, o prietenie puternică este baza unei iubiri de durată. Când îți întâlnești sufletul pereche, îți întâlnești și cel mai bun prieten!
Asta nu înseamnă că nu este important să ai prietenii în afara relației, ci pur și simplu că te potrivești cu partenera/ul tău la un nivel mai profund decât cu alții, împărtășind același simț al umorului și devenind rapid sursa numărul unu de sprijin reciproc.
3. Există respect reciproc
Relațiile se destramă adesea când cei doi parteneri încearcă să se schimbe unul pe celălalt. În schimb, sufletele pereche se respectă reciproc la un nivel fundamental. În plus, acest respect se bazează pe cunoașterea cu adevărat (defecte etc.)
Așadar, dacă te trezești că începi să accepți cu adevărat pe cineva, în ciuda imperfecțiunilor și fixurilor sale, și simți că această acceptare este una necondiționată, aceasta poate fi o conexiune între două suflete pereche.
4. Aveți aceeași viziune asupra viitorului
Acesta este unul dintre cele mai importante semne că ți-ai găsit sufletul pereche.
Cele mai citite articole
Dacă nu împărtășiți valorile importante, nu vă imaginați viitorul în același mod și nu vă propuneți aceleași lucruri în viață, vor apărea resentimentele și relația începe să se distrugă. Așadar, când întâlnești pe cineva care își vede viața derulându-se în același mod în care ți-o imaginezi tu pe a ta, este foarte posibil să fie sufletul tău pereche.
5. Vă susțineți unul pe altul
Partenerul tău ideal nu numai că te va admira pentru tot ce ai făcut, dar îți va deschide ochii asupra lucrurilor pe care le poți face. Asta însemna că vă veți încuraja unul pe celălalt și veți ieși din zona de confort și vă veți depășiți limitele.
În viitor, o astfel de relație vă va face să fiți recunoscători unul altuia pentru toate încurajările și îndemnurile administrate de-a lungul anilor!
6. Lupți pentru relație
Nu există relație fără conflicte, chiar și atunci când se întîlnesc două sufletele pereche. Întotdeauna vor exista obstacole care trebuie depășite.
- Dar indiferent dacă încercați să faceți față dificultăților familiale, grijilor financiare, bolilor, incertitudinii în carieră sau problemelor parentale, un cuplu care este menit să fie împreună va continua să lupte pentru relație.
În mod esențial, veți găsi modalități de a lupta împreună pentru a îmbunătăți lucrurile, pentru că amândoi veți dori mai mult ca relația să supraviețuiască decât vă doriți să vă apărați propriul ego.
7. Puteți sta separați, dar preferați să fiți împreună
Sufletele pereche sunt capabile să atingă echilibrul potrivit între timpul petrecut împreună și timpul petrecut separat. Au încredere unul în celălalt și se simt apropiați chiar și atunci când fac lucruri separate. Acesta este momentul în care ajungi să învingi gelozia și să faci față anxietății.
- În același timp, atunci când ești într-o relație cu sufletul tău pereche, ești cel mai fericit și mai împlinit atunci când petreceți timp de calitate în cuplu.
Dacă petrecerea timpului împreună se simte vreodată ca o corvoadă, gândiți-vă care este motivul ce provoacă acest sentiment. La urma urmei, ce ar putea fi mai bun decât să stai cu cel mai bun prieten, iubitul perfect, cel mai mare fan și partenerul perfect – toate întruchpate într-un singur om?
8. Te simți bine așa cum ești cu adevărat
Nu este nimic neobișnuit ca oamenii să aibă mai multe măști, pe care le poartă pentru a face față în diferite situații. Totuși, una dintre cele mai mari satisfacții pe care ți le oferă un suflet pereche este că nu are nicio pretenție de la tine: te place așa cum ești.
A fi autentic vă deschide pe amândoi către cele mai profunde forme de intimitate și de multe ori la prima voastră întâlnire vă dați seama că există acest potențial uimitor.
9. Ai încredere totală în partenerul tău
Niciunul dintre noi nu se simte în permanență perfect în siguranță. Dacă ești conștient de valoarea partenerului tău, te gândești că și alte persoane vor observa valoarea acestuia. Acest lucru te poate face să te simți puțin gelos uneori.
Cu toate acestea, dacă ești cu sufletul tău pereche, aceste sentimente ar trebui să fie trecătoare și nu ar trebui să aibă nimic de-a face cu neîncrederea în partenerul tău.
- De exemplu, una este să bănuiești că un coleg de serviciu al partenerului tău ar putea cocheta cu el și cu totul altceva este să încerci să-i interzici partenerului tău să vadă cu acea persoană.
Chiar și alături de un suflet pereche, poate fi necesar să înveți cum să ai încredere în cineva. Dacă ai fost rănită înainte, poate fi greu să mai ai încredere în dragoste. În timp, însă, dacă ești cu persoana potrivită, vei oferi și vei primi încredere totală.