Creșterea cumpărăturilor online și tendința de a depăși stocurile la timp sunt factori care determină cererea chiriașilor de spații de depozitare București.
Creșterea cererii de spațiu industrial, care s-a descurcat mai bine decât alte sectoare imobiliare în timpul pandemiei, creează o investiție mai mare în a doua jumătate a anului 2020.
Creșterea cumpărăturilor online din cauza pandemiei, împreună cu producția reînnoită a fabricii și îmbunătățirile comerțului global în mai și iunie, au însemnat că imobilele industriale au prezentat „performanțe încurajatoare” în „volatile al doilea trimestru”, se arată în raport pe activitatea economică.
Cererea de chirii în majoritatea piețelor a atins un nivel record în cursul celui de-al doilea trimestru din 2020, datorită cererii chiriașilor, a clădirilor mai noi care intră pe piață și a ofertei restrânse.
Investitorii care caută adăpost împotriva riscurilor au cumpărat active industriale peste alte tipuri de proprietăți. Fluxul de tranzacții a scăzut cu aproximativ 40% trimestrial pe piețele primare și terțiare, dar investitorii și-au arătat apetitul pentru proprietăți pe piețele secundare pe fondul unei migrații preconizate către locații cu densitate mai mică, se arată în raport.
Walmart și alți mari comercianți cu amănuntul care intenționează să ofere planuri de abonament care garantează livrarea în aceeași zi s-ar putea orienta și către depozite.
Întrucât terenurile pentru centrele de îndeplinire sunt rare în centrele cu populație ridicată, există oportunități de a transforma proprietățile cu amănuntul sau birourile în facilități industriale unice sau cu mai mulți chiriași.
Cele mai citite articole
Întreruperile globale ale lanțului de aprovizionare din cauza pandemiei au accelerat, de asemenea, o tendință pe termen mai lung către creșterea producției interne în loc să se bazeze pe importuri, ceea ce ar putea crește cererea de instalații de producție – spații de depozitare Constanta.
Efectele COVID-19 asupra imobilelor comerciale devin evidente, dar impactul variază foarte mult în funcție de tipul de proprietate. Tendințele de bază care erau deja în vigoare înainte de pandemie au fost accelerate.
Cu toate acestea, proprietățile industriale au beneficiat de cererea crescută de spațiu de depozitare, iar unele locații ale mall-urilor pot, de asemenea, să valorifice această tendință.
Rolul viitor al proprietăților de birouri este o necunoscută enormă în acest moment. Există un grad ridicat de incertitudine în ceea ce privește cât de mult companiile vor îmbrățișa permanent modelul de lucru de la domiciliu. Pe de altă parte, cerințele de spațiu incremental pe angajat ar putea inversa tendința de densificare și ar putea compensa unele dintre efectele negative ale lucrului de la distanță.
Pandemia COVID-19 a avut un impact brusc și semnificativ asupra tuturor aspectelor vieții oamenilor, 2,6 miliarde în întreaga lume trăind acum sub un fel de carantină de blocare.
Țările din întreaga lume au implementat modificări ale politicii imobiliare pentru a reduce povara pe chiriași și, în unele cazuri, pe proprietari:
În Europa, mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, Germania și Franța, au suspendat evacuările. Un număr, precum Marea Britanie și Italia, oferă scutiri temporare de credite ipotecare. În diferite locații din Europa, chiriașilor comerciali și rezidențiali li s-au oferit concedii ipotecare și chirie. Unele țări, precum Franța și Italia, au suspendat construcția. Băncile din Europa sunt încurajate să renunțe la toleranță și să nu excludă plățile întârziate, în timp ce guvernele au acordat comercianților cu amănuntul scutiri de impozite.